Japon balıklarının genel özellikleri nelerdir?

Japon Balıkları

jpn japon balığı denilince akla ilk gelen Çin olmalıdır.Çünkü akvaryum tarihine bakarsak ilk süs balığı üretimi MS 970 yıllarında Çinde Sung Hanedanlığı döneminde mat kahverenkli bir sazan türü olan Carassius auratusve diğer türlerinin melezlemiş ve Goldfish ( Altn balığı) adını vermişlerdir.İlerleyen yıllarda Japonlarda süs balıçılı yetiştirme işine girmiş ve Altın balığının bir çok çeşidini melezleme yöntemiyle çoğaltmıştır.Dünyaya japonyadan yayıldığı için adı dünyada ve ve ülkemizde Japon balı yada altın balı olarak bilinmektedir.

Japon balıklarının bir çok varyetesi (çeşitleri) vardır.En çok bilinen çeşitleri şunlardır;

Adi Japon Balığı (Common Goldfish 0-20 derece arası sıcaklıkta yaşayabilir.)
Alaca renkli Japon Balığı (Bristolshubunkin 0-20 derece arası sıcaklıkta yaşayabilir.)
Comet Japon balığı ( 8-20 derece arası sıcaklıkta yaşayabilir.)
Peçe Kuyruklu Japon balığı ( 8-20 derece arası sıcaklıkta yaşayabilir.)
Yelpaze Kuyruklu japon balığı ( 8-20 derece arası sıcaklıkta yaşayabilir.)
Oranda Japon balığı(Baş üzerinde toparla bir yapı vardır( 8-20 derece arası sıcaklıkta yaşayabilir.)
Teleskop Japon balığı(Siyah renkli ve yuvarlak çıkı gözlüdür,( 8-20 derece arası sıcaklıkta yaşayabilir.)
Aslanbaş japon balığı ( 8-20 derece arası sıcaklıkta yaşayabilir.) Continue reading