Kategoriler
Biyoloji

Anason Çayı Nedir?

Anavatanı Doğu Akdeniz olan Anason (Pimpinella anisum), maydanozgiller ailesindendir ve 50-60 cm uzunluğunda bir yıllık otsu bitkidir.Çiçek şekli şemsiyeye benzeyen ülkemizde doğal olarak yetişen anason bitkisi avrupa ,amerika ve diğer ülkelerde kültür olarak yetiştirilir.Anason bitkisinin tohumları  kurutulduktan sonra toz halinde kullanılır.Rakı içikisinde tat ve koku verici olarak kullanılır.Ayrıca rakıya su katıldığında beyaz renk oluşumuda anasondaki suda çözünen ‘anethol’ yağından kaynaklanır.

Anason ağrı kesici özelliği bulanan bulunduğu gibi,hazımsızlığa soğukalgınlığına ve mide ve bağırsaktaki gaz problemlerini giderici özellikleri vardır.Bir tatlı kaşığı anason tozuna bir bardak sıcak su ile karışıtırıp biraz bekledikten sonra içilir.Anasona alerjisi olanlara tavsiye edilmez.Anasonda bitkisel östrojen hormunu bulunduğu için erkelerin sıklıkla tüketmeleri tavsiye edilmez.

Share